معرفی کامل رشته های علوم پزشکی(3):فیزیوتراپی

ساخت وبلاگ
در ادامه مطلب به طور کامل رشته فیزیوتراپی معرفی شده است.پس از معرفی رشته به سوال های رایجی که در ذهن کنکوری ها نقش می بندد پاسخ داده می شود.

فیزیوتراپی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی، ماهیچه ای یا اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود. در واقع فیزیوتراپی حیطه‌ای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماری‌ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت می‌باشد.
 
فیزیوتراپیست به تنظیم ستون فقرات و سایر مفاصل بدن جهت اصلاح ناهنجاری های غیر طبیعی، معاینه بیمار برای تشخیص ماهیت و میزان اختلال، به کارگیری اقدامات تکمیلی مانند ورزش، استراحت، آب درمانی، نور درمانی و گرما درمانی می پردازد. او مفاصل، استخوانها و بافت های نرم را به گونه ای ماساژ می دهد که به کنترل درد و جلوگیری از جراحات و صدمات دوباره آنها کمک می کند.
 
درمان در فیزیوتراپی به طور کلی به سه گروه اصلی تقسیم می‌شود:
 

  • تمرین درمانی:  فیزیوتراپیستبه وسیله تجویز، انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص، ماساژ و ورزش در آب اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت می‌کند.

  •  الکتروتراپی: درمان به وسیله دستگاههای ویژه انجام می‌شود. این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکرو ویو؛ امواج کوتاه رادیویی؛ امواج مافوق صوت؛ امواج الکتریکی) تولید کرده و تغییر می دهند.
  • مهارتهای درمان با دست


فیزیوتراپی فقط محدود به بهبود سیستم حرکتی بدن نمی باشد، بلکه در بهبود سیستم های تنفسی، عصبی، انواع عوارض بیماری های سرطان، کلیوی، قلبی و ... بسیار موثر می باشد.
 
فیزیوتراپیست ها در حوزه های مختلفی می توانند فعالیت کنند. گروه هایی از این افراد، فیزیوتراپیست ورزشی، فیزیوتراپیست رزمی (نظامی)، فیزیوتراپیست مدرسه و ... می باشند که وظایف و مسئولیت های خاص خود را دارند.
 
یک فیزیوتراپیست باید به سلامت بیماران و کمک به آنها علاقه واقعی داشته باشد. همچنین باید اعتماد بیماران را به خود جلب کرده و در حل مسائل و مشکلات آنها متبحر باشد.

اگر فیزیوتراپیست در بیمارستان و یا مراکز درمانی کار کند، ساعت کاری او معمولا به صورت تمام وقت می باشد. ولی اگر به طور مستقل کار کرده و مطب شخصی داشته باشد، تعیین ساعت کاری برعهده خود اوست.
 

در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد فیزیوتراپیست و برخی از فیزیوتراپیست های معروف ارائه می شود.


یک فیزیوتراپیست می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز توانبخشی و فدراسیون های ورزشی همچنین در بهزیستی و هلال احمر مشغول به کار شود. لازم به توضیح است، این شغل جزو پردرآمدترین مشاغل مرتبط با ورزش در جهان اعلام شده است. با کسب سابقه کار لازم فیزیوتراپیست می تواند به طور مستقل، مطب شخصی داشته و یا مرکز فیزیوتراپی تاسیس کند.


با توجه به گسترش جوامع صنعتی و مشکلات این جوامع از جمله فقر حرکتی، اختلالات سیستم اسکلتی- عضلانی، اختلالات قلبی- عروقی و ریوی و افزایش جمعیت سالمند، اهمیت خدمات فیزیوتراپی در سال های بعد بیش از پیش خواهد بود. بنابراین پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در داخل و خارج از کشور، پیش روی فیزیوتراپیست ها باشد


سوالات رایج کنکوری ها:

جایگاه رشته فیزیوتراپی در ایران چگونه است؟فیزیوتراپی به عنوان بهترین رشته کارشناسی و چهارمین رشته پولساز علوم پزشکی در ایران مطرح است و فارغ التحصیلان این رشته موقعیت بسیار مطلوبی دارند.


مقاطع تحضیلی رشته فیزیوتراپی در ایران چگونه است؟در ایران امکان تحصیل تا دکتری برای این رشته فراهم شده است


چه کسانی می توانند phd(دکتری تخصصی)فیزیوتراپی بگیرند؟کارشناسان ارشد این رشته و پزشکان عمومی(تفاوت این دو در این است که کسانی که از پزشکی عمومی phd می گیرند دارای اختیارات بیشتر مانند تجویز دارو هستند)


دکتری حرفه ای فیزیوتراپی(dpt) در ایران وجود دارد؟در سال 92 در دانشگاه تهران راه اندازی شد اما فعلا وضیعت مشخصی ندارند.این گروه از فارغ التحصیلان می توانند دارو تجویز کنند و در بیماستان بیمار ویزیت کنند


آیا خطر اشباع رشته فیزیوتراپی در ایران را تهدید می کند؟خیر


آینده رشته فیزیوتراپی چگونه است؟رشته فیزیوتراپی سالانه جزو رشته های پردرآمد ایالات متحده و انگلستان و استرالیا معرفی می شود.به تازگی روزنامه هفت صبح این رشته را سومین رشته پردرآمد در ایران در آینده معرفی کرد


دانشجویان فیزیوتراپی چه موقع وارد بازار کار می شوند؟پس از اتمام سال سوم تحصیل می توانند بازار کار شوند


آیا دانشگاه آزاد دارای رشته فیزیوتراپی است؟خیر


آیا رشته فیزیوتراپی طرح اجباری دارد؟خیر


درآمد رشته فیزیوتراپی در ایران چند است؟

دانشجویان این رشته:1تا 2

کارشناسان و ارشد هایی که کلینیک خصوصی ندارند در صورت کار در بیمارستان یا کلینیک های سایر افراد(مسئول فنی):3 تا 7

کارشناسان و ارشد ها و دکتران تخصصی که کلینیک حصوصی دارند:10 تا 20

دکتران تخصصی این رشته نیز در صورت هیئت علمی بودن حداقل 5 میلیون به درآمدشان افزوده می شود

فیزیوتراپ ها می توانند در باشگاه های ورزشی نیز فعالیت داشته باشند


چه کسانی می توانند کلینیک خصوصی فیزیوتراپی راه اندازی کنند؟حتی کارشناسان این رشته هم می توانند کلینیک تاسیس کنند


هزینه تاسیس کلینیک فیزیوتراپی چقدر است؟100 میلیون تا 1 میلیارد متغیر است


شرایط و ضوابط کامل تاسیس کلینیک تخصصی فیزیوتراپی:کلیک کنید


رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته فیزیوتراپی چند است؟حداگثر رتبه 7 هزار کشوری برای روزانه و 8500 کشوری برای پردیس(برای اطلاع از رتبه هر شهر و رتبه در منطقه در قسمت نظرات سوال خود را بپرسید)

دانلود رایگان فیلم عربی 70 درصد گاج استاد ماهینی...
ما را در سایت دانلود رایگان فیلم عربی 70 درصد گاج استاد ماهینی دنبال می کنید

برچسب : پزشکیفیزیوتراپی, نویسنده : 6kunkur1001 بازدید : 369 تاريخ : جمعه 14 مهر 1396 ساعت: 16:04